Van der Meijden verdedigt titel Marikenloop

Ruth van der Meijden verdedigt op zondag 27 mei haar titel op de 5 kilometer bij de Marikenloop. Hierbij krijgt de Groesbeekse concurrentie van diverse andere nationale toploopsters. Onder andere Irene van Lieshout, Julia van Velthoven, Lesley Smit en de Belgische Nina Lauwaert azen op de overwinning van de 16e Marikenloop. Op de 10 kilometer komt Miranda Boonstra aan de start.

Recordhoudster
Van der Meijden gaat voor haar vijfde overwinning bij de Marikenloop. Met vier overwinningen is zij al recordhoudster bij de Marikenloop. Afgelopen februari plaatste ze zich met een tijd van 2.33.23 voor het Europees kampioenschap marathon in augustus. Het persoonlijk record op de 5 kilometer van de 33-jarige atlete is 15.59. Irene van Lieshout is met een persoonlijk record van 15.56 de snelste deelneemster op de startlijst. Van Lieshout was de snelste bij de Marikenloop in 2015, Van der Meijden in 2012, 2014, 2016 en 2017.

Concurrentie
Stevige concurrentie valt te verwachten van Julia van Velthoven van Team Zevenheuvelen en van de Belgische Nina Lauwaert. Van Velthoven liet afgelopen winter zien de stap naar de nationale top te hebben gemaakt, met onder andere een zilveren medaille bij het NK Cross, een tijd van 34.25 op de 10 kilometer en een overwinning op de 10 kilometer bij de Stevensloop. De Belgische Lauwaert komt voor het eerst aan de start van de Marikenloop. In 2017 liep zij bij Next Generation Athletics in Nijmegen een persoonlijk record van 16.19 op de 5.000 meter. Ook het 15-jarige talent Manjorie Janssen, winnares van de 5 kilometer bij de Stevensloop 2018, duatlete Lesley Smit, de Nijmeegse Christine Venhuizen en Team Zevenheuvelen-atlete Marije Peters doen mee aan de Marikenloop.

Miranda Boonstra
Ook op de 10 kilometer komt een nationale toploopster aan de start. Drievoudig Marikenloop-winnares Miranda Boonstra zal voor het eerst deelnemen aan de langste afstand bij de Marikenloop. Boonstra is een van Nederlands snelste marathonloopsters allertijden met een persoonlijk record van 2.27.32. Tevens is de Molenhoekse Nederlands recordhoudster op de 3000 meter steeple chase.

Naast de 5 en 10 kilometer is er ook nog een afstand van 7,5 kilometer. Alle deelneemsters lopen een ronde door bosgebied Heumensoord. In het bos worden zij aangemoedigd door een kudde schapen in het kader van Fête de la Nature. Op het festivalterrein in Park Brakkenstein kunnen loopsters hun prestatie vieren met live muziek op verschillende podia, een hapje bij de foodtrucks en een drankje bij de diverse barren.

Meer informatie over de Marikenloop is te vinden op www.marikenloop.nl en in de Marikenloop-app.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>