Vier jaar dopingschorsing Europees kampioen Ilias Fifa

Het Spaanse anti-dopingagentschap AEPSAD heeft Ilias Fifa vier jaar schorsing opgelegd wegens dopinghandel. Hij is de regerend Europees kampioen op de 5000 meter. De straf volgt na de operatie-Chamberi. Eind oktober vorig jaar zijn elf mensen aangehouden. Bij huiszoekingen in de buurt van Barcelona en elders in Spanje zijn doping en verboden stoffen in beslag genomen. Fifa is niet de enige atleet, die gestraft wordt door AEPSAD. Meerjarige schorsingen zijn er ook voor Ayoub Mokhtar (voormalig Spaans kampioen 3000 meter indoor), zijn broer Idriss en El Mahdi Lahoufi. In februari heeft de anti-dopingorganisatie al bekend gemaakt dat een procedure gestart is, waarna nu de strafmaatregelen volgen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>