Europees kampioene Petersen begint seizoen in Shanghai

“Het is nog een beetje vroeg in het seizoen, maar ik hoop dicht bij de 55.00 sec. te komen”, zegt de Deense Sara Slott Petersen. Zij is Europees kampioene op de 400 meter horden geworden in Amsterdam en bij de Olympische Spelen in Rio wint ze zilver. Haar seizoen begint komende zaterdag bij de Diamond League-meeting in het Chinese Shanghai.

In een jaar zonder Spelen en WK is uiteraard het EK in Berlijn het belangrijkste toernooi voor de 31-jarige atlete. Zij heeft zich op haar seizoenopening voorbereid met een trainingskamp in het Turkse Belek. In Berlijn is Petersen titelverdedigster. “Ik houd me daar nu nog niet echt mee bezig. Natuurlijk is Berlijn het hoofddoel. De toernooien zijn altijd later in het jaar, dus daar wordt naartoe gewerkt. Nu is het goed trainen en een paar mooie tijden lopen”. Haar beste tijd op de 400 meter horden heeft de Deense gelopen in de Olympische finale met 53.55 sec. Voorlopig gaat ze door tot de OS in Tokio in 2020, maar ze maakt wel een voorbehoud. Als ze haar niveau niet meer haalt, stopt ze. Ook is er een andere trainingssituatie. Sinds 2004 wordt Petersen begeleid door Mikkel Larsen. Hij heeft ander werk, waardoor hij gestopt is als bondscoach en hij heeft ook als privé-trainer minder tijd.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>