Duitse politie hoeft niet sneller te zijn dan Usain Bolt

Niemand is sneller dat de voormalige superster op de sprint Usain Bolt. Toch wordt dit verwacht van toekomstige politieagenten in het Duitse Saarland bij een sporttest om alle punten te halen. Voor alle 15 punten moeten zij 30 meter sprinten in 3.49 sec. Bij zijn wereldrecord op de 100 meter in Berlijn in 2009 heeft Usain Bolt de eerste 30 meter in 3.79 sec. gesprint. De Jamaicaan zou bij de test 12 punten krijgen in plaats van de volle score. De test is in 2016 ingevoerd. Er zijn al de nodige grappen gemaakt, maar de politiek in Saarland heeft nu ook vragen gesteld. De regionale regering heeft beloofd om de norm te herzien. En nee, in de afgelopen jaren heeft geen enkele agent alle punten gehaald.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>