Galen Rupp wint Praag marathon in 2u06.07, Wassink elfde

Galen Rupp heeft vandaag de Praag marathon op zijn naam geschreven. De Amerikaan stapte enkele weken geleden in Boston uit en besloot een nieuwe poging te doen in Praag. De winnaar van het brons tijdens de Olympische Spelen in Rio verzilverde in Praag alle trainingsarbeid van de afgelopen maanden. Rupp won met een tijd van 2u06.07 en verbeterde daarmee zijn persoonlijk record met maar bijna 4 minuten. Hiermee gaf de 27-jarige Amerikaan zich een mooi verjaardagscadeau: Aanstaande dinsdag wordt hij 28.

De tweede plaats ging naa Sisay Lemma met 2u07.02 en de derde plaats ging naar de Keniaan Kwelio Chemlany met 2u09.42. Bij de vrouwen ging de winst naar Bornes Jepkirui Kitur in 2u24.19.

Aan de start stond ook de Nederlander Gert Jan Wassink. Hij noteerde een elfde plaats met een tijd van 2u21.32. Op zijn Instagram account schrijft hij: ‘Dat was een bijzonder avontuur vandaag in de prachtige stad Praag. 2.21.32 was mijn eindtijd en een 11e plek aan de finishlijn ✔ . Ik ben over mijn tijd niet tevreden maar heb alles eruit gehaald wat erin zat vandaag.
Het waren zeer zware omstandigheden☀️. Warmte, een moeilijk parcours met; tramrails, aflopende straten, bruggen en een heleboel kinderkopjes. Het was wel een hele mooi marathon. Dwars door de historische binnenstad!’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>