Mark van Driel analyseert de loopbaan van Schippers: ‘Schippers is niet sneller geworden sinds ze haar ontdekker Bart Bennema verliet’

Dafne Schippers is haar Diamond Leagueseizoen begonnen zoals ze het vorige afsloot: met de slechtste klassering in haar loopbaan als topsprinter. Ze eindigde vrijdag in Doha als zesde op de 100 meter, net als vorig jaar augustus in Birmingham. Alleen haar tijd was in Qatar beter dan in Engeland: 11,03 om 11,22.

Schippers moest bijna twee meter toegeven op winnares Marie-Josée Talou, die met 10,85 de snelste was in het veld van topsprinters. De atlete uit Ivoorkust liet onder meer tweevoudig olympisch kampioen Elaine Thompson (derde in 10,93) en wereldkampioene 60 meter Murielle Ahouré (vierde in 10,96) achter zich. ‘Ik had een black-out tijdens de race’, zei Schippers tegen de NOS. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>