Kuitblessure Nijel Amos gaat langer duren

De 800 meter-loper Nijel Amos uit Botswana zal ca. zes weken niet kunnen trainen wegens een spierscheuring in de kuit. De 24-jarige atleet is geblesseerd geraakt bij de Commonwealth Games in Australië en het blijkt nu toch ernstiger dan verwacht. Amos krijgt in de VS medische begeleiding. Hij traint bij de Oregon Track Club in Eugene.

Nijel Amos heeft zilver gewonnen op de Spelen in 2012. Hij heeft een zeer snelle 1.41.73 min. op de 800 meter achter zijn naam staan, maar hij is vaak langere periodes geblesseerd geweest. Dat is ook nu weer het geval, terwijl het jaar veelbelovend is begonnen met een 1.44.65 min. in Stanford. Ook bij de Gemenebestspelen lijkt het prima te gaan. Hij wint zijn serie met 1.45.12 min. Amos verdedigt in Australië zijn titel van de Commonwealth Games in 2014 in Glasgow. In de finale gaat het echter mis. Hij gaat lang aan de leiding, maar finisht uiteindelijk als laatste in 1.48.45 min. De problemen met de kuit blijken nu toch langer te gaan duren.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>