Triatlete overlijdt na hartaanval tijdens Marbella triatlon

Een Britse triatlete is afgelopen weekend overleden nadat ze tijdens de Marbella Triatlon een hartaanval kreeg. Het drama speelde zich af tijdens het zwemonderdeel. De 39-jarige vrouw werd drijvend in het water aangetroffen met haar gezicht naar beneden. Nadat de organisatie haar uit het water had gehaald werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze hersendood werd verklaard. Maandag overleed ze in het ziekenhuis.

Onderzoek
In de afgelopen jaren is er onderzoek gedaan naar het aantal hartaanvallen tijdens wedstrijdtriatlons. In deze studie is er gekeken naar de deelnemers aan Amerikaanse triatlons in de periode 1985 tot 2016. In deze periode van ruim dertig jaar waren er 135 plotselinge sterfgevallen uit een totaal van 9 miljoen deelnemers aan een triatlon. Omgerekend zijn dat 1,74 gevallen per 100.000 deelnemers.

Opmerkelijk was dat er 90 mensen tijdens het zwemonderdeel een hartaanval kregen en overleden en 85% van de overledenen zijn mannen. Meer info over het onderzoek is hier te vinden.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>