Jenny Simpson loopt Amerikaans record 2 Mijl

Bij de Drake Relays in Des Moines (VS) heeft Jenny Simpson een Amerikaans record gelopen op de 2 mijl (ruim 3,2 km.) met 9.16.78 min. Indoor is de 31-jarige atlete ook al recordhoudster op deze zelden gelopen afstand (buiten Engelstalige landen) met 9.18.35 min. Simpson is vooral bekend van de 1500 meter met o.a. brons op de Spelen in Rio en zilver op de WK-2017. De atlete is een goede bekende bij deze wedstrijd en zij heeft de organisatie zelf gevraagd om de recordpoging op het programma te zetten.

“Er was behoorlijk wat wind en ik was alleen, maar ik wilde de fans heel graag wat laten zien”. Het oude record (9.20.25) is in 2014 gelopen door Shannon Rowbury. Tijdens haar race in Des Moines komt Jenny Simpson op de 3000 meter door met een persoonlijk record van 8.34.39 min. Het is vooral de snelle laatste ronde van 63.11 sec., die haar aan het Amerikaanse record helpt. Dit jaar heeft ze eerder alleen nog maar één wedstrijd indoor gelopen (8.40.31 min. op 3000 meter). Op de 2 mijl wordt Rachel Schneider (9.31.89) tweede en Brenda Martinez (9.32.82) derde.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>