De vrouwen hebben het voor het zeggen in de Twentse marathon en die formule past in een trend

Voor het eerst in drie jaar is met Hicham el Barouki de winnaar nu wel een man. De omroeper van dienst benadrukt nog een keer hoe spannend de vrouwenrace van de marathon in Enschede verloopt. ‘Maru lijkt op de overwinning af te stevenen, maar vlak Waithira nog niet uit’, klinkt er door de speakers. Het lijkt er niet toe te doen dat er vijf mannen voor de twee Afrikaanse vrouwen rennen.


(Foto: Nikki Polman)

De oudste marathon van Nederland – de eerste editie was in 1947 – focust zich sinds drie jaar op de vrouwenrace. De editie van zondag is de 50ste, met deze keer tien Afrikaanse loopsters en enkele honderden vrouwelijke recreanten aan de start. Lees verder in de Volkskrant

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>