Abdi Nageeye weken aan de kant met hamstringblessure

Abdi Nageeye heeft een hamstringblessure overgehouden aan zijn optreden in de marathon van Boston. Het herstel van de Nederlandse atleet, die in de Amerikaanse stad onder zware omstandigheden als achtste finishte, zal vier tot zes weken in beslag nemen.

Nageeye voelde in Boston, waar de lopers door kou en slagregens werden geteisterd, al na 16, 17 kilometer dat er wat mis was. “Ik dacht dat het door de kou en regen kwam, maar bij 30 kilometer voelde ik dat het echt niet goed zat. Ik ben toch doorgelopen, wat misschien niet de beste beslissing was. Ik wilde echter per se finishen.” Luister naar zijn interview bij de NOS

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Jammer van die blessure, en leuke achtergrond bij de prestatie van Kipchoge. Ondertussen heeft Kawauchi-san weer een halve marathon gelopen in 1.04.35. “Amazing” zou Mike zeggen.