Roermond City Run: Cor Lambregts mikt met Jesper van der Wielen op een Nederlandse overwinning

Racedirector Cor Lambregts van de Roermond City Run is er weer in geslaagd sterke lopers aan de start van de 10 Engelse Mijlen (16,094m) te brengen. Naast de vele Afrikaanse lopers zal de Nederlandse toploper Jesper van der Wielen zich gaan mengen om de podiumplaatsen. Behalve Jesper van der Wielen worden ook de Belg Jean Pierre Weerts en Keniaanse lopers Dominic Mibei, Moses Wamaitha en Peter Kiprotich vooraan verwacht. De pas 20-jarige Kiprotich is door zijn manager Marc Corstjens naar Roermond gestuurd om ervaring op te doen en zou wel eens voor verrassing gaan zorgen.

Ook bij de vrouwen wordt net als vorig jaar een spannende strijd verwacht, waarbij de winnares van vorig jaar Tibithia Gichia er alles aan zal doen om haar eigen wedstrijdrecord te verbeteren. Ze kan daarbij hevige tegenstand verwachten van haar landgenoten Lilian Jelegat, Joyce Kiplimo, Mayanne Wanjiru en Cynthia Jerop en de Belgische toploopster Hanna Vandenbussche.
Bij de deelnemers op de 10 EM lopen ook voormalig toploper Marco Gielen uit Belfeld en wereldkampioen duathlon bij de masters Jack Niessen uit Swalmen. De 10km recreanten kent de deelname van Simon Vroemen, voormalig Europees recordhouder op de 3000m Steeple Chase.

Bij de 5km Talentenrun geldt de in Venlo studerende Ierse loper Jack MacGabhann als één van de favorieten. De jonge Ier die vorig jaar de talentenrun won kan onder andere tegenstand verwachten van Guus Winkelmolen uit Wessem en Jorrit van der Raadt uit Schinveld. Bij de meisjes talenten maakt de Tegelse Sophie Dielissen een grote kans op de overwinning.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>