Sondre Nordstad Moen is weer wedstrijdfit

De Noor Sondre Nordstad Moen zal aan het einde van deze maand weer wedstrijden lopen. In december heeft de 27-jarige atleet de marathon in het Japanse Fukuoka gewonnen met een Europees record (2.05.48). De eerste drie maanden van dit jaar heeft hij wat problemen gehad met ziekte en blessure’s. Dat is voorbij en hij kan weer volop trainen in het Keniaanse Iten.
De WK-halve marathon in Valencia heeft hij eerder in het jaar moeten afzeggen.

Op 29 april zal hij 10 kilometer lopen in het Duitse Wurzburg en twee dagen later dezelfde afstand in het Italiaanse Oderzo. Zijn persoonlijk record is 27.55 min. Hij kiest hier bewust voor in de voorbereiding op de 10.000 meter op de baan. Sondre Nordstad Moen is voormalig Europees kampioen onder 23 jaar op de 10.000 meter. Bij de Diamond League-wedstrijd in Oslo (Bislett Games) is een aanval op het Noorse record aangekondigd en daarna zijn de Europese kampioenschappen in Berlijn het hoofddoel. Hij heeft een persoonlijk record van 28.15.12 min. Dat zal Nordstad Moen aanzienlijk moeten verbeteren. Het Noorse record is 27.32.52 min. van Are Nakkim uit 1990.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>