Afgrijselijke beelden: Callum Hawkins stort in op weg naar marathongoud bij Gemenebest Spelen [+ video]

De Schotse marathonloper Callum Hawkins leek op weg naar het goud op de marathon tijdens de Gemenebest Spelen. De hitte werd hem echter in de laatste kilometers teveel. Zwalkend probeert hij zijn weg nog voort te zetten, maar uiteindelijk zal hij in een ambulance worden afgevoerd. Het Schotse team heeft inmiddels laten weten dat het naar omstandigheden goed gaat met Hawkins.

Lees ook: Alles over drinken voor, tijdens en na een langdurige inspanning of de marathon

Tip
Abdi Nageeye liep afgelopen oktober een nieuw Nederlands record. De keuze om in Afrika met de absolute wereldtop te trainen, pakte goed uit voor de kleine marathonloper. Naast de gedegen voorbereiding had hij nóg een troef in handen. Nageeye maakte gebruik van de sportdrank van Maurten. De naam zal de meeste lopers misschien nog niet bekend in de oren klinken, maar wie het afgelopen jaar naar de grote stadsmarathons keek, zag de lopers regelmatig gebruik maken van deze revolutionaire drank.

De drank is revolutionair door het gebruik van een aantal speciale ingrediënten. Maurten bedacht het idee om hydrogel te gebruiken om de koolhydraten te transporteren. Door gebruik te maken van hydrogel kunnen de koolhydraten probleemloos de maag passeren om vervolgens in de dunne darm opgenomen te worden. Hierdoor ontstaan geen maagklachten en kan bovendien een grotere hoeveelheid koolhydraten opgenomen worden.

Samen met Maurten hebben wij een speciaal marathonpakket samengesteld dat gratis wordt aangeboden bij het afsluiten van een jaarabonnement. Het pakket (t.w.v. €32,95) bestaat uit 4 sachets Drink Mix 320, 4 sachets Drink Mix 160, een Maurten bidon en een uitgebreide brochure over sportvoeding.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Had er niet eerder moeten worden ingegrepen om erger te voorkomen? Je zag als snel dat het foute boel was. Ik hoop dat hij er weer snel bovenop komt en we weer kunnen genieten van zijn grote talent.

    • martinjan@planet.nl

      Retorische vraag ! Natuurlijk had er door wedstrijdleiding cq. medische staf ingegrepen moeten worden. Hyperthermie of ernstige dehydratie met vestoring electrolyten zijn levensbedreigende factoren.

  • Bij de uitgebreidere beelden op youtube (https://youtu.be/SLPeSBnoLJw) vraag ik me echt af waarom de medische staf zo lang buiten beeld blijft en dan als ze er zijn niet direct handelen. Verkoeling of vocht bieden komt blijkbaar bij niemand op, noch bij de organisatie, noch bij de toeschouwers, noch bij de begeleiders, noch bij de medici.
    De uiteindelijke winnaar is er net ietsje beter aan toe en haalt de finish wel, waarmee zijn derde CWG medaille een feit is. Die wordt eind van dit jaar master en kijkt wellicht met trots terug, hij is klaar. Hawkins was eigenlijk nog maar net begonnen. Jammer. Een schande dat zoiets gebeurt, maar wel heroïsch, voor wat het waard is.