Lightproducten zorgen voor een hoger vetpercentage

Drink je graag light frisdrank om daarmee wat minder energie binnen te krijgen? Je drankje zou er weleens voor kunnen zorgen dat je juist zwaarder wordt in plaats van lichter. Recent
onderzoek heeft aangetoond dat kunstmatige zoetstoffen onze stofwisseling in de war kunnen brengen.

Het gaat dan specifiek om sucralose. In het onderzoek werd het equivalent van vier blikjes frisdrank light toegevoegd aan zogenaamde stamcellen. Deze stamcellen kunnen zich in ons lichaam, afhankelijk van onze levensstijl, ontwikkelen tot spiermassa, botmassa of bijvoorbeeld vetmassa. Door de toevoeging van sucralose leken de stamcellen zich in grotere getale tot vetcellen te transformeren. Vervolgens keken de onderzoekers wat er gebeurt met sucralose in het menselijk lichaam. De vetmassa van mensen die veel producten met zoetstoffen innamen bleken 2.5 keer zo veel ontvangers te bevatten voor zoete smaken. Dit kan betekenen dat deze cellen meer glucose opnemen en dit in de bloedstroom brengen: een mogelijke veroorzaker van diabetes.

Wil je afvallen? Light producten lijken je daarbij niet te helpen.

Meer weten over sucralose? In dit artikel vind je info en uitleg over deze stof.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Kunstmatige zoetstoffen worden uitgebried getest voordat ze toegevoegd mogen worden aan onze voeding, Big Food , heeft uiteraard wel goede connecties in Brussel, dus een gezond vleugje wantrouwen is op zijn plaats . er wordt echter veel onderzoek gedaan naar de effecten van de zoetmakers , waaronder sucralose. De bron van dit artikel ,Muscleconcepts.nl promoot het gebruik van supplementen door lopers van elk niveau terwijl we die vitamines beter uit onze voeding kunnen halen en hoge dosis vitamine C en E, eerder een negatief effect onze training kunnen hebben dan een positief. Daarnaast wordt in het artikel gesteld dat het bij konijnen tot miskramen leidt hetgeen natuurlijk wel een goede schrikreactie teweeg brengt. de waarheid is iets genuanceerder., het onderzoek wordt zelf niet genoemd. Door slechts een paar zinnen uit het onderzoek te publiceren krijgen we niet de echte conclusie te horen daarom zet ik die hieronder. These teratology studies in both pregnant rodent and non-rodent animal models demonstrate that maternal consumption of high levels of sucralose during the period of organogenesis has no effect on normal foetal development in the rat or rabbit.. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10882817