Ultraloper Julius van der Werf rent bij elf steden langs

Op 19 mei loopt een aantal hardlopers langs de Friese elf steden. Julius van der Werf uit Leeuwarden is een van de lopers. De ultraloper traint bij Loopgroep Leeuwarden en heeft al een paar lange runs achter zijn naam staan. De 227 kilometer lange Elfstedentocht is een nieuwe uitdaging, want zo’n lange loop heeft Julius nog nooit gelopen.

Zijn langste loop tot dusver, was 100 kilometer in Winschoten. Ook heeft Van der Werf al bijna alle grote marathons van Europa gelopen. In Zuid-Afrika heeft Van der Werf aan de two Oceans Marathon van 56 kilometer meegedaan. Toen hij die goed volbracht had, kwam er een nieuwe uitdaging: de Comrades Marathon, ook in Zuid-Afrika. Die loop is 88 kilometer lang en gaat door heuvels en bergachtig gebied. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>