Hordenloper Karsten Warholm klaar voor nieuw topseizoen

“Ik ben niet meer de underdog. Het is niet meer zoals aan het begin van het vorige seizoen”, zegt wereldkampioen Karsten Warholm uit Noorwegen. De specialist op de 400 meter horden heeft een geweldig 2017 gehad. Om aan de wereldtop te blijven, is hij afgelopen winter nog meer gaan trainen, ook vaker met de horden. Gemiddeld komt hij aan zo’n 30 uur per week.
In februari heeft Karsten Warholm (22) een officieus wereldrecord op de 300 meter horden (34.26) gelopen in de zaal. “Alles gaat volgens plan”, zegt de Noorse atleet, “Ik wil onder de 48 seconden op de 400 meter horden. Dat is realistisch en een nieuwe mijlpaal. Ik zou dat niet zeggen als ik niet zou geloven dat ik dat zou kunnen halen.” De hordensprinter heeft de Europese kampioenschappen in Berlijn als hoofddoel. Het thuispubliek kijkt uit naar de Bislett Games (7 juni) in Oslo als de 400 meter horden op het programma staat met een topveld en hun eigen favoriet.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>