‘Niemand wist waar Belayneh Densamo was’

In 1988 liep Belayneh Densamo in Rotterdam een wereldrecord op de marathon. Later ontplofte er een bom onder zijn huis en moest hij vluchten. Nu wil de Ethio­piër maar al te graag melden dat het goed met hem gaat.

Aan de andere kant van de lijn wordt de telefoon deze avond door twee personen gedeeld. Belayneh Densamo heeft zijn jongste dochter Ruth opgetrommeld om hem bij te staan tijdens het interview. ,,Als ik mijn vrienden in Rotterdam toespreek, dan moet dat wel correct gebeuren’’, stelt de nu 52-jarige Ethiopiër. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>