Scandinavisch atletieknieuws: Goede 10km voor David Nilsson en rentree Holm en Lindh

David Nilsson wordt vierde in de 10 km. van de Paderborner Osterlauf (Dui.) met een nieuwe beste tijd van 29.03 min. De afgelopen 10 jaren is er geen Zweed sneller geweest. De Deense Anna Holm (30) zal niet starten in de Londen-marathon, want ze heeft een blessure. Haar beide ouders zijn hele goede lopers geweest. De Zweedse 800 meter-loopster Lovisa Lindh (1.58.77) wil in de zomer haar comeback maken na een langdurige voetblessure. Scandinavische atletiekberichten.

Mooie tijd 10 kilometer David Nilsson in Duitsland
In de Paderborner Osterlauf loopt David Nilsson naar de vierde plaats op de 10 kilometer met een persoonlijk record van 29.03 min. Hij is in 2016 al eens sneller geweest in Manchester, maar toen was het parcours 100 meter te kort. Geen Zweed is de afgelopen 10 jaren sneller geweest. Mustafa Mohamed is recordhouder met 28.12 min. Nilsson loopt in het begin een hoog tempo in het gezelschap van de Brit Ross Millington en Jesper van der Wielen. Hij is zelf ook aangenaam verrast dat hij de snelheid kan vasthouden en uiteindelijk wordt de Zweed de beste Europeaan. Op 19 mei hoopt hij te starten bij de Europacup 10.000 meter in Londen. Op de EK in Berlijn wordt het wellicht 10.000 meter en de marathon. David Nilsson schrikt niet van een dubbelprogramma, want hij is het gewend om veel wedstrijden te lopen.

Geen Londen-marathon voor Anna Holm
De Deense Anna Holm zal niet starten in de Londen-marathon, want door overbelasting is ze geblesseerd. Ze richt zich nu op de EK-marathon in Berlijn. En ja, zo lang ze zich kan herinneren gingen haar beide ouders bijna elke dag hardlopen en dan begin je zelf ook, zegt de nu 30-jarige atlete. Holm heeft een beste tijd van 2.33.02 u. op de marathon. Haar vader Henrik Jörgensen heeft in 1988 de Londen-marathon gewonnen. Anna Holm is ambassadeur van de Eremitagelob (13,3 km.). Dat is een grote, populaire volksloop in Dyrehaven (bij Kopenhagen), die dit jaar voor de vijftigste keer plaatsvindt op 7 oktober. Holm heeft deze loop twee keer gewonnen, haar moeder drie keer en haar vader vier keer. De Deense werkt bij een reisbureau voor avontuurlijke marathons (bijv. China, Groenland, Zuid-Afrika).

Zweedse Lovisa Lindh wil in juni rentree maken
De Zweedse Lovisa Lindh werkt hard aan haar comeback. De eerste wedstrijd zal zij waarschijnlijk in juni lopen, zegt haar trainer Johan Wettergren. De 26-jarige atlete heeft in 2016 en 2017 goed gepresteerd op de 800 meter. De wereldkampioenschappen gaan aan haar voorbij door een blessure aan de rechtervoet. Dat blijkt een hardnekkig probleem. Er gaat ook een streep door het indoorseizoen, maar een trainingskamp in Zuid-Afrika in het begin van het jaar geeft hoop op een goed herstel. “Het gaat steeds beter en ik heb geen pijn meer”. Op de EK in Amsterdam in 2016 wint Lindh brons; ze wil dit jaar ook heel graag naar de EK in Berlijn. Vorig jaar heeft de Zweedse in Lausanne haar persoonlijk record en nationaal record gelopen met 1.58.77 min.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>