Af en toe achteruit hardlopen om beter te presteren

Sporters die af en toe achteruit hardlopen zouden hiermee hun prestatie wel eens kunnen verbeteren. Degenen die dit doen krijgen hierdoor namelijk sterkere onderbeenspieren, worden wendbaarder en verkleinen wellicht de kans op blessures.

Het zal voor velen op zijn zachtst gezegd bijzonder klinken: achteruit hardlopen om daarmee de prestatie te verbeteren. Toch is het wellicht minder vreemd dan dat het op het eerste gezicht lijkt. Zo blijkt dat topvoetballers tijdens een wedstrijd ruim twee keer zoveel van de tijd achteruit lopen als dat ze vooruit sprinten. Een groep onderzoekers heeft de literatuur bij elkaar gezocht die dieper ingaan op het fenomeen achteruit lopen, en hun bevindingen in het wetenschappelijk tijdschrift Sports Medicine gepubliceerd. Lees verder op Topsport Topics

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>