Emmanuel Mutai loopt marathon in Hamburg

Emmanuel Mutai start op 29 april in de Hamburg-marathon. De 33-jarige Keniaan staat met 2.03.13 u. vierde op de allertijdenlijst. Na twee jaren met mindere prestaties wil Mutai laten zien dat hij nog steeds bij de wereldtop hoort. In Hamburg start ook een zeer snel echtpaar met Shitaye Eshete (2.25.36) en Shumi Dechasa (2.06.43). Zij zijn geboren in Ethiopië en komen uit voor Bahrein.

Het deelnemersveld bij de mannen is zeer sterk in Hamburg. Behalve Mutai is eerder al de deelname van Sammy Kitwara (2.04.28) en oud-Olympisch – en wereldkampioen Stephen Kiprotich uit Oeganda bekend gemaakt. Acht atleten in het startveld hebben tijden gelopen van 2.03-2.06 u. Bij de vrouwen hebben zes loopsters beste tijden onder 2.30 u. De lijst wordt aangevoerd door de Zweedse Isabellah Andersson met 2.23.41 u. Zij wil zich plaatsen voor de Europese kampioenschappen in Berlijn (7-12 augustus). Andere podiumkandidates zijn o.a. Sylvia Kibet (2.26.16) uit Kenia en Beata Naigambo (2.26.57) uit Namibië.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>