WK Halve Marathon in Valencia: voorbeschouwing 2

Vandaag een dag voor het WK Halve Marathon,is het prachtig weer. Op de persconferentie waren o.a. Bernard Lagat (USA) en Geoffrey Kamworor aanwezig. Geoffrey Kamworor voelt zich zeer sterk en heeft er vertrouwen in dat hij zijn derde titel op rij gaat winnen. Bernard Lagat kwalificeerde zich tot zijn grote verrassing in Houston voor de Amerikaanse ploeg. In 2008 was hij ook in Valencia voor het WK Indoor op de 1500m. “Dat is wel een groot verschil. Na twee kilometer op de halve marathon voel ik de pijn. Toch ben ik altijd blij het volbracht te hebben. Het zal niet meevallen, wanneer er zulke snelle mannen bij zijn als Geoffrey Kamworor“, zei Lagat op de persconferentie.

door René van Zee

Lagat is 18 jaar ouder als Kamworor. Het is op dit moment (vrijdag 15.00) prachtig weer in Valencia, morgen verwacht men meer bewolking………Kamworor kan uit zijn eigen team concurrentie verwachten van Jorum Okombo, dit jaar reeds 59.36 bij de RAK Halve Marathon. Ook de andere drie Kenianen Alex Oloitiptip, Barselius Kipyego en de nummer twee van het WK Cross in Kampala Leonard Barsoton – liepen binnen het uur.Jemal Yimer(Eth) is een gevaarlijke klant, net als de parcoursrecordhouder van Valencia Abrahem Cheroben(Bahrein), die al 58.40 achter zijn naam heeft staan. Het belooft toch spannend te worden, al blijft mijn tip Geoffrey Kamworor. Bij de vrouwen is wereldrecordhoudsterJocyline Jepkosgei de grote favoriete. De beide Keniaanse loopsters Fancy Chemutai en MaryWacera hebben zich afgemeld en worden vervangen door Ruth Chepngetich en Pauline Kamulu. Een grote kanshebster is Eunice Chumba (Bahrein), zij kwam in Kopenhagen tot.1.06.11. Overigens blijft Jepkosgei, een vreemd verhaal. Tot 2016 is zij nergens in de uitslagen te bekennen en dan ineens die wereldrecords.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>