Toni Abadia loopt Spaans record 10 kilometer (27.47)

De Spanjaard Toni Abadia verbetert bij de 10 kilometer-wegwedstrijd in Laredo het nationale record. Met 27.47 min. is hij acht seconden sneller dan Juan Carlos De La Ossa in 2005. Hij komt nu ook op de derde plaats van de Europese ranglijst allertijden. De 27-jarige atleet wordt tweede achter de Ethiopiër Andework Walelegn (27.37). De Keniaanse Mary Waithira wint bij de vrouwen met 31.48 min.

Hoewel er een beetje wind en regen is, gaat Abadia direct hard van start. Het is zo’n dag dat alles lukt, zegt hij na afloop. Na de finish is de loper geëmotioneerd. Zijn moeder woont in de plaats en zij is de eerste, die hem komt feliciteren. “Je moet erin geloven, dat je het record kunt verbeteren. Maar je vraagt je vaak af of de trainingen wel voldoende zijn. Maar vandaag is het zo’n speciale dag.” Abadia hoopt nu ook op de 10.000 meter op de baan onder de 28 minuten te lopen. Op de EK in Amsterdam heeft hij brons gewonnen op deze afstand en de Europese kampioenschappen in Berlijn zijn dit jaar het hoofddoel.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>