Michel Butter laat WK Halve Marathon schieten


foto: John de Pater

Michel Butter zal komend weekend niet van start gaan tijdens het WK Halve Marathon in Valencia. De marathonloper heeft zich noodgedwongen afgemeld omdat onlangs een stresshaard werd geconstateerd in zijn heup.

door René van Zee

‘Tijdens het indoorseizoen ontstonden lichte klachten in de vorm van stijfheid in de linkerlies,’ zo laat trainer Guido Hartensveld weten. ‘Na het NK Indoor zijn we naar Murcia op trainingsstage geweest, samen met een aantal andere atleten van New Balance. Dat ging aanvankelijk goed, alleen die klachten bleven.’

Met de historie van het WK in Moskou in het achterhoofd, waar Butter uitviel met een stressfractuur in de heup, besloten trainer en pupil om geen risico te nemen. De klachten waren nu overigens aan de andere zijde. ‘We hebben de trainingen gestaakt en meteen een afspraak gemaakt om bij terugkomst onderzoek te laten doen bij sportarts Petra Groenenboom. Scans wezen uit dat er een lichte stressreactie in de linkerheup is. Gelukkig waren we daar op tijd bij. Om erger te voorkomen is besloten om 4 weken looprust voor te schrijven.’ De oorzaak is volgens Hartensveld de rug. ‘Dat is en blijft een aandachtspunt en daar werkt hij ook continu aan.’

‘Het is zeker een kleine tegenslag. Ik wilde de kloof met de Europese top kleiner maken, door aan de onderliggende afstanden. Nu wordt deze helaas weer even wat groter,’ zo laat Butter weten. Hij traint nu vooral alternatief. Hij heeft de beschikking over een ElliptiGO, een soort loopfiets. Voor de marathonloper staat alles in het teken van de marathon tijdens het Europees kampioenschap in Berlijn.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>