Gebruik pijnstillers tijdens hardlopen mogelijk risico voor nierschade

Uit onderzoek van artsen van VieCuri Medisch Centrum blijkt dat hardlopen gepaard kan gaan met milde nierschade en dat die schade toeneemt bij het gebruik van pijnstillers uit de categorie NSAID (zoals ibuprofen, diclofenac en naproxen) tijdens het hardlopen.
Bijna één derde van de recreatieve lopers van een halve marathon in dit onderzoek gebruikt pijnstillers. Het is een relatief kleine studie die bevestigd zou moeten worden met grotere onderzoeksgroepen, maar de onderzoekers adviseren lopers vooral geen pijnstillers te gebruiken. “Als je als hardloper toch niet zonder kunt, dan is paracetamol voor de nieren een veiligere keuze dan NSAID’s.” Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>