Franse crosskampioenen: Sophie Duarte en Morhad Amdouni

Zeven jaar na zijn vorige titel wint Morhad Amdouni het Franse kampioenschap op de lange cross. Het parcours in Plouay is zeer zwaar door regenval, maar Amdouni vindt het allemaal prachtig. Hij loopt 33.38 min. op de 10 km. Tweede wordt Hassan Hirt en derde Yoann Kowall. Drievoudig winnaar Hassan Chahdi betaalt de prijs voor een (te) snelle start. Hij wordt vijfde. Ook Florian Carvalho en Jimmy Gressier eindigen naast het podium. Amdouni heeft plannen om op de EK in Berlijn te gaan dubbelen op 5000 meter en 10.000 meter.

Sophie Duarte is de Franse crosskampioene bij de vrouwen. “Ik ben snel vertrokken, maar zo ben ik nu eenmaal. Het was een mooie strijd. Ik heb lang getwijfeld welke spikepunten ik zou pakken, maar het werd 15 mm.” Voor haar eindigen drie Afrikaanse loopsters, die wel aangesloten zijn bij een Franse club, maar die niet de Franse nationaliteit hebben. Later in de maand start Duarte in Valencia (wereldkampioenschappen halve marathon). De 36-jarige Francaise is de nationale recordhoudster op de 3000 meter steeple chase. Na 2015 is het haar tweede crosstitel. Op de korte cross gaan de titels naar Claire Perraux en Djilali Berhani. Er is veel publiek in Plouay met zo’n 20.000 toeschouwers.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>