Stephen Kiprotich en Sammy Kitwara in marathon Hamburg

Stephen Kiprotich (28) start opnieuw in de Hamburg-marathon (29 april). De Oegandees, Olympisch kampioen in 2012, is vorig jaar tweede geworden met 2.07.31 u. De loper herinnert zich nog goed het slechte weer van die wedstrijd. “Het was verschrikkelijk met hagel en regen””, zegt hij. De voormalige wereldkampioen op de marathon hoopt op beter weer bij de 33e editie van de Hamburg-marathon. Het parcoursrecord staat achter de naam van de huidige Olympisch kampioen Eliud Kipochoge. Hij heeft bij zijn debuut op de 42,2 km. een snelle 2.05.31 u. op de klok gezet in de Duitse stad. Een kanshebber voor de zege is ook de 31-jarige Keniaan Sammy Kitwara, die al vijf keer onder de 2.06 u. heeft gelopen. Zijn beste tijd is 2.04.28 u. In november heeft Kitwara de Valencia-marathon in Spanje gewonnen met 2.05.15 u.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>