Zwitserse Neuenschwander toont vorm met zege in Den Haag

De Zwitserse Maja Neuenschwander is de nationale recordhoudster op de marathon met 2.26.49 u. Na een maand training in het Keniaanse Iten laat ze in de CPC Loop in Den Haag zien, dat ze in goede vorm is. Ze wint overtuigend de halve marathon bij de vrouwen met 1.10.46 u., een nieuw persoonlijk record. Het is een verbetering van haar beste tijd, die ze ook in Den Haag heeft gelopen in 2015, met 22 seconden. De 38-jarige atlete blijft een halve minuut verwijderd van het Zwitserse record van Fabienne Schlumpf. Neuenschwander, part-time geschiedenis- en sportdocente, is vorig jaar twee keer niet gefinisht in een marathon. Dit jaar moet de marathon bij de Europese kampioenschappen in Berlijn het hoogtepunt worden

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>