Benthe König: ‘Ik ben van de aanglijd naar de draaitechniek gegaan’

Voor Benthe König wordt 2018 een jaar waarin ze een nieuwe techniek gaat eigenmaken. De kogelstootster gebruikte jarenlang de aanglijdtechniek en was daarmee ook succesvol. Zo won ze in 2013 bij de EJOF brons en nam ze afgelopen jaar deel aan het EK junioren in Grosseto. ‘In september hebben we besloten om over te stappen op de draaitechniek. Het is echt totaal anders. Ik heb wel het gevoel dat het me ligt maar het heeft wel even tijd nodig.’ We spraken Benthe, die een achtste plaats inde U23 haalde, in Leiria.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>