Melissa Boekelman: ‘De EK limiet komt wel goed’

Melissa Boekelman opende haar outdoorseizoen dit weekend in het Portugese Leiria. De kogelstootster noteerde een vijfde plaats met 17m51. ‘Ik heb in de winter veel kracht gedaan en zwaar getraind. Daarom waren het indoor ook nog niet de afstanden die ik zou willen maar hier in Leiria ging he alweer beter en heb ik een aantal goede punten om mee naar huis te nemen’.

Boekelman mikt op deelname aan het EK in Berlijn. Hiervoor zal ze moeten voldoen aan de limiet van 17m70. ‘Ik zit er nu 19 cm vanaf dus dat komt wel goed’. We spraken haar in Leiria.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Tom wouters

  Kennelijk is het Losse Veter ontgaan dat een andere Nederlandse atleet in Leiria een relatieve topprestatie (voor Nederlandse begrippen) heeft geleverd: speerwerper Mart ten Berge wierp met 79.92 m. een nieuw persoonlijk record en staat nu 4e op de Ned. ranglijst aller tijden achter drie 80 m.-werpers. Bovendien miste hij de limiet voor de EK van Berlijn op 8 centimeter. Best een vermelding waard.

  • Ja, dat zou mooi zijn: eindelijk weer eens een Nederlandse speerwerper op een EK.
   En wat te denken van Denzel Comenentia met zijn kersverse nationaal record kogelslingeren!? Met een beetje mazzel kwalificeert hij zich voor zowel kogelstoten als kogelsllingeren. Zelden of nooit vertoond.

   • Tom Wouters

    Denzel Comenentia heeft zich op kogel al gekwalificeerd voor de EK. Hij heeft eerst 20.09 m. gestoot en daarna op 10 februari in Clemson (USA) nog eens 20.44 m. Dat is beter dan zijn pr buiten (20.33 m. in 2017) en ruim boven de EK-limiet van 19.90 m.