Galen Rupp snel in Italiaanse halve marathon

Galen Rupp heeft de halve marathon Rome-Ostia in Italië gewonnen met 59.47 min. Dat is een flinke verbetering van zijn beste tijd en het is de eerste keer dat de 31-jarige Amerikaan onder het uur finisht. De tijd van de winnaar van Olympisch brons op de marathon zal echter niet officieel in de boeken komen. Het is een dalend parcours in lijn. Niettemin laat Rupp zien dat hij in zeer goede vorm is in de voorbereiding op de Boston-marathon (14 april). Het Amerikaanse record staat op naam van Ryan Hall met 59.43 min. In de 44e editie van deze populaire Italiaanse halve marathon forceert Rupp de beslissing na ruim 15 kilometer. Hij eindigt uiteindelijk met bijna een minuut voorsprong op de Keniaan Moses Kemei als eerste. Bij de vrouwen is de winst voor de Ethiopische Haftamnesh Haylu (1.09.02) voor haar landgenote Dida Dera (1.09.21).

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>