Twintig muziekpunten bij Stevensloop

De Stevensloop krijgt op zondag 18 maart een uitgebreide muzikale omlijsting. Op liefst twintig plaatsen aan het parcours voorzien muziekgroepen in een muzikaal steuntje in de rug van de lopers. Met onder andere dweilorkesten, sambabands, een DJ en jazzmuziek valt er voor iedereen wel iets te genieten tijdens de Stevensloop.

Diversiteit
De vierde Stevensloop biedt de lopers meer muziek dan ooit aan onderweg. De 5 kilometer lopers komen twee keer muziek tegen midden op de Snelbinder. Dweilorkest Ut Kapelleke uit Wijchen en Sambaband Força moedigen de lopers hier aan vlak na de start. Ook midden op de Oversteek is muziek te horen. Sambaband Eco das Montanhas helpt de deelnemers aan de 10 kilometer en halve marathon muzikaal de brug over.

Muzikale kilometer
In de laatste kilometer naar de finish worden alle lopers nog aangemoedigd door zes verschillende muziekgroepen. Achtereenvolgens komen de deelnemers langs Les Parbleus, De Kleine Blaas, Samba Maria Bahia, Hattrick Percussion en De Fietsband. Op de finish worden de lopers door DJ Marijn en presentatoren Ton de Kort en Bert Pessink binnengehaald.

Nijmegenaar van het jaar
Ook in de Stevenskerk is bijzondere muziek te horen. Pianiste én Nijmegenaar van het jaar Rhea Elise zal de genodigden verwelkomen met haar pianomuziek. Rhea Elise Khoeblal werd recent verkozen tot Nijmegenaar van het jaar vanwege haar inzet voor de Nijmeegse samenleving. Ze zet zich in voor vluchtelingen, geeft bijles wiskunde aan kinderen en volwassenen en is initiator van het project ‘Buiten spelen’, waarbij piano’s in het openbaar worden geplaatst.
(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>