Eiland als beloning voor record speerwerpen

De beste speerwerpers van de wereld zijn gemotiveerder dan ooit om dit jaar mee te doen aan de Paavo Nurmi Games op 5 juni in het Finse Turku. Voor degene die de speer verder weet te gooien dan het Fins record, heeft de organisatie een bijzondere prijs bedacht. Die wordt de eigenaar van een eiland. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Die Finnen hebben altijd wat bijzonders/geks waarmee ze zich weer weten te onderscheiden! Denk maar eens aan de jaarlijkse kampioenschappen “vrouwen draag wedstrijd” of de Nokia stunt, “mobieltje ver werpen” Ook nu weer hebben de Finnen iets bedacht om de wereldtop speerwerpen naar de top wedstrijd in Turku te lokken. Dit laatste lijkt aardig te lukken door als bonusprijs voor het verbeteren van het Finse speerwerp record ( 93.09 m. een eilandje in Turku- 166 km ten Zuiden van Helsinki aan de kust- in het vooruitzicht te. stellen. De Duitse top speerwerpers Thomas Rohler en Johannes Vetter hebben zich al voor de wedstrijd aangemeld. Maar als ik hen was zou ik mij wel even goed voor laten lichten, want in de uit 30.000 eilandjes bestaande archipel bestaan vele daarvan alleen maar uit kale rotsen!