Olympisch Kampioen Christian Taylor in Birmingham als coach van vriendin Beate Schrott

Door: Rene van Zee

Christian Taylor, de regerend Olympisch kampioen hinkstapspringer is reeds twee jaar samen met Beate Schrott. De Amerikaanse springer en de Oostenrijkse hordenloopster wonen in Wenen en vanaf april gaat Christian naar Florida, zijn vriendin blijft in Oostenrijk. Hij traint tot eind april in Florida, waarna hij via Nederland naar Doha vliegt om daar bij de Diamond League te starten bij het hinkstapspringen. Schrott zal hem in Doha begeleiden. Het plan is dat hij bij de Diamond League in Shanghai de 400m wil lopen, als hij tenminste eerst in Florida een goede tijd in op de 400m loopt. In de zomer verblijft hij op Papendal waar hij dan bij Rana Reider traint.

Taylor heeft een prachtige staat van dienst. Hij was drie keer wereldkampioen hinkstap: 2011, 2015 en 2017 en twee keer Olympisch kampioen in 2012 en 2016. In 2007 was hij reeds wereldkampioen bij de jeugd in Ostrava. Indoor was hij eenmaal vice-wereldkampioen bij het WK in Istanbul 2012. Taylor houdt niet van indoor, vanwege de toch wat instabiele bodem, toch was hij in Birmingham, niet in de functie van atleet maar als coach. Beate Schrott (7e op de olympische Spelen in Londen op de 60m horden) traint zichzelf en Taylor werd als coach toegevoegd aan de Oostenrijkse ploeg om Beate te begeleiden.

Eerder trainde Schrott op Papendal bij Rana Reider. Zij stopte met Rana Reider, nadat de prestaties minder werden en zij steeds meer spieromvang kreeg. De oorzaak was volgens haar de grote intensiteit van de krachttrainingen en volgens haar te weinig aandacht voor snelheidstraining. Daardoor werden de prestaties slechter en vertrok Beate. na twee jaar op Papendal getraind te hebben, weer terug naar Oostenrijk. Vervolgens duurde twee jaar voordat zij weer een redelijk nivo had terugkreeg. Schrott: „bij Reider was het alleen maar kracht, kracht, daarover viel niet te discussieren“. Zij was wel tevreden over de trainingsmogelijkheden op Papendal, daar zal men haar niet over horen. Christian Taylor werd in 1990 in Long Island geboren. Hij traint in de winter zichzelf ,in de zomer bij Rana Reider. In 2014 werd hij met de Amerikaanse 4x400m winnaar van de World Relays. Hij heeft een PB staan op de 400m van 45.17.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>