Dafne Schippers haalt fel uit naar critici op social media

Dafne Schippers heeft fel uitgehaald naar enkele critici op social media. Bij de wereldkampioenschappen indoor in Birmingham bleef de sprintster medailleloos. Waar de sprintster twee jaar geleden in Portland nog zilver op de 60m bij het WK indoor won, noteerde Schippers gisteravond een vijfde plaats op deze afstand. Na afloop sprak ze met diverse media, hierop kwamen reacties waar de 25-jarige sprintster duidelijk niet blij mee was.

Bij ‘Topatletieklive‘ ontstond de volgende discussie:

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Dafne heeft het in mijn ogen goed gedaan op dit WK. Een finale halen op de 60 m indoor, met de meest snelle meiden op onze aardkloot is op zich al iets waar we trots op zouden moeten zijn! Natuurlijk hoop je dat er meer in zit, maar je ziet dat de lichtgewicht getinte atletes ( veel witte spiervezels?) zo explosief de eerste meters opgang komen, dan loop je al achter je werk aan en is het bijna onmogelijk nog iets goed te maken.
  Laten we als atletiekliefhebbers trots zijn op een atlete als Dafne inplaats van gelijk maar weer kritisch/negatief op haar prestaties te reageren, typisch Nederlands lijkt het wel! In Engeland is er wat dat betreft veel meer respect voor hun atleten die deelnemen aan topwedstrijden, ook als ze het podium niet halen!

  • Rene Godlieb

   Schone taak voor haar management om om haar niet te laten reageren via social media en om aan haar gedrag te werken wanneer het even tegenzit. En anders moet ze even met Sven Kramer gaan praten. Zoals hij zich tegenover de pers uitliet tijdens de afgelopen winterspelen. Op dat gebied mag hare majesteit Schippers de schoenen van Sven Kramer nog niet eens poetsen. O nee ze zal niet langsgaan want ze heeft zich in het verleden al eens laatdunkend over het schaatsen uitgelaten. Dat mag dus wel…..

   • Schippers komt vrijwel altijd positief over met haar interviews, als ze eens een keer wat vinnig reageert mag ze ‘de schoenen van Sven Kramer nog niet eens poetsen”. Wat een onzin. Laten ze Kramer maar eens kritisch gaan interviewen over de ‘wereldsport ‘schaatsen, dan zul je eens wat beleven. 8 jaar lang wereldkampioen, dat is een lachertje.

    • René Godlieb

     Als ze goed heeft gepresteerd is het allemaal voor elkaar maar bij mindere prestaties vind ik dat ze zichzelf dan erg slecht verkoopt. En ik vind dat ze daarbij een voorbeeld kan nemen aan hoe Sven Kramer dat doet. Dat heeft helemaal niks met al dan niet een wereldsport te maken maar met persoonlijke kwaliteiten. Maar dat is mijn mening.

     • Dat slecht verkopen vind ik wel meevallen. Bovendien valt mij op dat geen verslaggever Sven Kramer eens kritisch ondervraagt. Het is duidelijk dat schaatsen ivm atleiek een kleine sport is, het overdreven gejuich bij weer een wereldtitel, Eupees kampioenschap en of een gouden Olympische medaille en de regelmatig kritische benadering van Schippers valt mij op. De uitspraak van Rene van der Gijp was wat gechargeerd, maar in de kern juist. Atletiek en zeker sprinten is een wereldsport, schaatsen Nederlandse folklore en elke keer weer een Nederlands medaillefestijn. Dat noem ik een lachterje. Ik wil Kramer wel eens zien bij wat doorvragen over zijn sport, ik denk dat het interview kort zal duren.

 • Toch opmerkelijk om zo scherp te reageren op iemands reactie terwijl hij gewoon een waar feit aanhaalt. Zij is idd slechts 9cm kleiner, eenvoudig te vinden op Google. Net als na RIO lijkt ze lastig om te kunnen gaan met de publieke opinie over haar prestaties, iets wat je mijn inziens als topper toch wel moet kunnen.
  Technisch gezien opmerkelijk dat haar nieuwe trainingsaanpak zo gericht was op de start en dat waa toch echt meest zichtbaar op 60m toen ze 7.00 haalde. Nu stukje langzamer lijkt me geen progressie,maar stilstand.

  • @Lopertje Dat ze slecht tegen haar verlies kan is voor een topper geen slechte eigenschap. Maar dit soort rare aanvallen op mensen (vaak fans die haar het beste gunnen) gaat tegen haar werken. Dat je kritiek van mensen die vaak positief bedoeld is zo meent te moeten pareren spreekt niet voor je. Dat ze de afgelopen 2 jaar geen progressie heeft geboekt is een feitelijke constatering. Atletiek is wat dat betreft een goudeerlijke sport die geen last heeft van corrupte jurering, dwalende scheidsrechters of botte pech. Als zij denkt dat ze in een proces zit dat haar op langere termijn beter maakt is dit al helemaal niet nodig. Dan spreek je op termijn met je benen en snoer je daarmee iedereen keihard de mond. Is er niemand in haar omgeving die haar qua media en PR technisch begeleid?

 • Ton van Hoesel.

  In ons land menen we altijd dat we sporters ter verantwoording kunnen roepen. Wij staan te juichen als ze het top doen en we kraken ze af als het niet loopt zoals wij willen hopen. Rare mentaliteit. en terwijl het zo ongelooflijk moeilijk is om de top te halen. We kunnen veel van de Engelsen leren. Kijk naar de verslaggeving op de BBC met toppers als commentatoren en vooral de manier van gesprekken voeren met de atletes en atleten. Kunnen we veel van leren!

 • @ton Wat is verschil tussen afkraken en gewoon een mening gebaseerd op feiten? Fans mogen een persoonlijke mening hebben over prestaties,uitspraken en gedrag en mogen deze gewoon uiten. Het is ook weer heel typisch om dat gelijk weg te zetten als afkraken. Dan begint het beetje te lijken op sprookje van de nieuwe kleren van de keizer.
  Geert heeft gelijk dat deze rare aanvallen haar geen goed zullen doen, er boven staan is veel beter. Vooral als je reageert op iemand die gewoon een feit noemt en haar eigen reactie is dan nog minder zinnig.

  • Ik zie ook niet waar er sprake is van afkraken. Dat is een veel te zwaar woord. Kritiek o.k. maar daar moet ze mee kunnen omgaan. Vaak is die ook goed bedoeld. Gezien het voortraject kun je bv zeggen dat ze het met haar geweldige wedstrijdmentaliteit goed heeft gedaan. Maar progressie over de afgelopen jaren? Die is er gewoon niet!
   Wel helemaal met Ton eens dat de BBC prima is qua verslaggeving. Maar de UK is een atletiekland en Nederland is dat niet en zal het hoogstwaarschijnlijk ook nooit worden. Hier wordt de voorkeur gegeven aan het WK schaatsen als totaal overbodige mosterd na de maaltijd (O.S.). Met die onvermijdelijke Wennemars waar ik altijd vlekken van in mijn nek krijg 😉

 • Ton van Hoesel.

  Weet je wat het is. Een tijd geleden bekeek ik een wedstrijd voor jongevoetballertjes. een daarvan was de zoon van een kennis van me. Wat me op viel was dat er langs de lijn wel 25 trainers en trainsters stonden. die spelertjes werden helemaal gek, evenals de scheidsrechter en de trainer.
  In ons land is het zo dat je bijna helemaal op eigen kracht naar de top moet met behulp was zeer begeesterde mensen om je heen. en als je dan de top haalt, dan is iedereen je fan. en dan maak je keuzes om je carriëre voort te zetten en die keuzes zijn al moeilijk genoeg. En al die trainers langs de kant willen meteen resultaat. Denken ook niet altijd aan de lange termijn. En atleten zelf worstelen al genoeg met die keuzes. Ook daar zijn twijfels en is er hoop. Daarom vind ik dat we iemand, die al twee keer achter elkaar wereldkampioen is geworden, alleen maar enthousiast kunnen volgen.

  • Dat is altijd het lot van een bekende topsporter. Je hebt 17 miljoen coaches die het beter weten. Je kunt kleine voetballertjes niet vergelijken met volwassen topsporters. Bij topvoetballers is dit trouwens nog een graadje erger. Dit kunnen handelen is één van de aspecten die bepaalt óf je absolute top bent. En natuurlijk; iemand die de afgelopen jaren zo veel gepresteerd heeft verdiend heel veel krediet en respect. Nadine Visser gaat met deze kermis trouwens ook over zich heen krijgen na haar exceptionele prestatie van dit weekend. Ik denk dat ze in ieder geval in Bennema een goeie heeft -als dat al nodig is- om haar met twee beentjes op de grond te houden.

 • Ik sluit me aan bij de woorden van Rene van de Gijp: dit is nog oneindig veel beter dan een gouden plak bij het schaatsen. Toch is sporrtvrouw van het jaar wat mij betreft Nadine Visser.

  • Je hoeft alleen maar naar de feiten te kijken. Bij dit indoorkampioenschap medailles voor meer dan 30 verschillende landen van ALLE continenten. Van der Gijp chargeert graag voor de kijkcijfertjes maar in essentie heeft ie gewoon gelijk schaatsen is zo ongelofelijk overgewaardeerd!

   • Het is een wintersport, die zijn per definitie minder breed, maar ook voor een gouden medaille in het schaatsen moet je ontzettend je best doen.

    En is het fair om een sport met veel specialisatie en 26 onderdelen te vergelijken met een sport waar je makkelijker 2 onderdelen kunt combineren en in totaal bestaat uit 14 onderdelen?

    Amerika had 1 medaille bij het schaatsen en 18 op dit WK, dan trekken we toch ook niet de conclusie dat die schaatsmedaille zo veel meer voorstelt.

    Het WK atletiek was mooi, het WK baanwielrennen was mooi en schaatsen op de Spelen was ook mooi. Vind je een sport niet leuk, dan kijk je toch gewoonweg niet.

  • Bijzonder om de sportvrouw vh jaar al op 5 maart bekend te maken. Van hetzelfde niveau als de coureur die 1 GP wint tot sportman vh jaar te verkiezen. (Vond hij zelf ook, nam niet de ‘moeite’ om prijs in ontvangst te nemen.)Appels en peren vergelijken blijft lastig maar hoop dat je geen fruit verkoopt Bert…

   • Bas van Dam

    Op de site van het WK Apeldoorn wordt zelfs aangegeven dat er op een dag medailles in 3 verschillende contineneten werden behaald. Het leeft. Maar goed; daar is een Nederlandse 2 keer wereldkampioen. Mocht er een niet schaatsster winnen dan een wielrenster?

     • Bas van Dam

      Ja, totaal, dus nog beter maar dit was op 1 dag meen ik?

      Maar goed; toch een mooie prestatie.

    • Twee zaken doorslaggevend bij verkiezing: olympisch jaar en gunfactor (is populisme zoals bij de F1 coureur). Is afgelopen decennia maar een keer van afgeweken: wereldkampioen Bos i.p.v. olympisch kampioen De Jong. 2018 sportman Nuis, sportvrouw Wust of Ter Mos. Tenzij Schippers een wr op 100 en 200m loopt