voor de Rijnmond regio

Leen’s loopweersverwachting: Minder koud tijdens het weekend

Vrijdag 2 maart 2018 16.00 uur

Vandaag was een koude winterdag met een straffe wind uit het oosten tot noordoosten. Op veel plaatsen bleef het een fractie onder het vriespunt.

De komende dagen komt een einde aan deze winterse periode, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Komende avond en nacht wordt de bewolking dikker en er trekt een gebied met enige sneeuw over. Er is een kleine kans op ijzel. Er wordt tussen de 1 en 3 cm sneeuw verwacht bij een minimum temperatuur van -3 graden. Het blijft stevig waaien.

Morgen blijft het overdag op de meeste plaatsen droog en breekt ook af en toe de zon door. De wind is matig tot krachtig en komt uit het oosten. In de loop van de middag loopt de temperatuur op naar 3 à 4 graden.

In de nacht van zaterdag op zondag kan er lokaal een bui vallen bij een minimum temperatuur rond of iets boven het vriespunt.

Zondag is de kans op een bui vooral in de middag vrij groot. De matige wind waait dan uit het zuiden tot zuidoosten. De berekeningen omtrent de maximum temperatuur lopen voor zondagmiddag nogal uiteen. Het binnendringen van de minder koude lucht zie je bij dit soort situaties vaak wat vertragen. Mocht dit zo zijn, dan wordt het niet zachter dan 6 graden, andere modellen gaan uit van 9 graden.

Begin volgende week geen vorst meer en maxima tussen de 8 en 10 graden. Er wordt de eerste dagen nauwelijks neerslag verwacht.
Meer informatie over het weer kunt u vinden op www.leendekoning.nl

De vernieuwde website is ook op de smartphone goed te lezen

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>