Tips van Koen Naert over drinken tijdens de marathon

Koen Naert is op dit moment de snelste Belgische marathonloper. Afgelopen jaar liep hij Rotterdam en spraken we hem tijdens zijn voorbereiding over het belang van drinken, zijn ervaringen en zijn adviezen. ‘Ik heb het zelf echt moeten leren. Beginnend met twee slokken daarna drie slokken etc.’

Afgelopen jaar filmden wij tijdens de trainingslopen van de ‘Road to Rotterdam’ en spraken met lopers over drinken tijdens de marathon. Bekijk hieronder tips en ervaringen van ervaren en minder ervaren lopers.

Tip
Abdi Nageeye liep afgelopen oktober een nieuw Nederlands record. De keuze om in Afrika met de absolute wereldtop te trainen, pakte goed uit voor de kleine marathonloper. Naast de gedegen voorbereiding had hij nóg een troef in handen. Nageeye maakte gebruik van de sportdrank van Maurten. De naam zal de meeste lopers misschien nog niet bekend in de oren klinken, maar wie het afgelopen jaar naar de grote stadsmarathons keek, zag de lopers regelmatig gebruik maken van deze revolutionaire drank.

De drank is revolutionair door het gebruik van een aantal speciale ingrediënten. Maurten bedacht het idee om hydrogel te gebruiken om de koolhydraten te transporteren. Door gebruik te maken van hydrogel kunnen de koolhydraten probleemloos de maag passeren om vervolgens in de dunne darm opgenomen te worden. Hierdoor ontstaan geen maagklachten en kan bovendien een grotere hoeveelheid koolhydraten opgenomen worden.

Samen met Maurten hebben wij een speciaal marathonpakket samengesteld dat gratis wordt aangeboden bij het afsluiten van een jaarabonnement. Het pakket (t.w.v. €32,95) bestaat uit 4 sachets Drink Mix 320, 4 sachets Drink Mix 160, een Maurten bidon en een uitgebreide brochure over sportvoeding.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>