Lake Biwa Marathon met titelverdediger Chebii, Europees kamioen Meucci en debutant Robertson

Titelverdediger Ezekiel Chebii uit Kenia staat op 4 maart weer aan de start bij de Lake Biwa Marathon in Japan. Twee jaar geleden heeft hij zijn beste tijd in Amsterdam gelopen met 2.06.07 u. Samen met de Zwitser Tadesse Abraham (2.06.40) en de Ethiopiër Abera Kuma (2.06.44) is hij favoriet. Jake Robertson uit Nieuw-Zeeland maakt zijn debuut op de 42,2 kilometer. Hij heeft een persoonlijk record van 1.00.01 u. op de halve marathon. Op de startlijst staat ook de Italiaan Daniele Meucci.

Het niveau bij de Japanse mannen is in de breedte heel goed. Vier deelnemers hebben al eens onder de 2.10 u. gelopen en circa 20 atleten zijn al eens onder de 2.16 u. gefinisht. Satoru Sasaki is de snelste Japanner in de Lake Biwa Marathon met 2.08.56 u. Takuya Noguchi heeft vorig jaar 2.08.59 u. gelopen in Australië. In de Japanse marathons zijn er vaak verrassende debutanten uit eigen land, die op de halve afstand beste tijden van 60-63 min. hebben geklokt.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>