Julien Wanders (21) loopt Zwitsers record halve marathon

Julien Wanders uit Zwitserland wordt tweede in de halve marathon van Barcelona met een hele goede 60.09 min. De 21-jarige atleet verbetert het nationale record van Europees kampioen Tadesse Abraham met ruim een halve minuut. De winst in de Catalaanse hoofdstad is voor de Ethiopiër Mule Wasihun met 59.44 min., parcoursrecord.

Wanders heeft zich niet geplaatst voor de OS-2016 en de WK-2017, maar op de weg heeft hij wel succes. De Zwitser verblijft sinds 2014 veel in Kenia voor lange hoogtestages. Zijn tijd in Barcelona is een Europees record op de halve marathon onder 23 jaar. Op de allertijdenlijst in Europa staat hij nu op de zesde plaats. Hij laat zich goed zien tijdens de race en hij loopt voortdurend attent op de eerste rij, totdat Wasihun de beslissende versnelling heeft. Tijdens de jaarwisseling heeft Julien Wanders ook al een nationaal record gelopen in het Franse Houilles met 28.02 min. op de 10 kilometer. De Zwitser komt aan de start bij de wereldkampioenschappen halve marathon op 24 maart in Valencia (Sp.). Tadesse Abraham (35) zal op zondag 4 maart de Lake Biwa Marathon in Japan lopen. Hij is bijna twee maanden op trainingskamp in Ethiopië.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Deze atleet traint en leeft bijna het hele jaar op hoogte in Kenia en Zwitserland. Op voorwaarde dat het talent aanwezig is, moet een atleet met ambities dit er kennelijk voor over hebben om mee aan de staart van de kopgroep mee te kunnen doen.

    • 1. Hoe is een tweede plaats de staart van de kopgroep?
      2. Deze atleet traint en leeft bijne het hele jaar met andere even sterke en sterkere atleten, waardoor hij harder kan trainen en meer kan groeien, in een wereld waar elke steen om hardlopen draait. Dat dat op hoogte is is bijzaak.

  • @Justin een goede opmerking. Zijn prestaties zijn veel belovend, de komende 5 jaar zal blijken of hij in staat is grote halve marathons en misschien ook marathons te gaan winnen. En het is m.i. de combinatie van permanent trainen en leven op hoogte, het terrein, weg van de westerse leefstijl met alle verleidingen, het sobere dieet en leefstijl én inderdaad zoals je zegt het trainen met de besten.