Eric van der Burg, voorzitter van de Atletiekunie en wethouder, informeerde raad niet over nevenfunctie

Eric van der Burg, wethouder Sport in Amsterdam, werd voorzitter van de Atletiekunie. Wettelijk had hij dat vooraf moeten melden aan de raad, wat hij verzuimde.


(Foto: Erik van Leeuwen)

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (Sport, VVD) heeft de Gemeentewet overtreden door zijn nevenfunctie als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie niet vooraf te melden aan de gemeenteraad. Dat blijkt uit een onverwachte verklaring die hij woensdagmiddag in de Amsterdamse gemeenteraad aflegde naar aanleiding van vragen van NRC. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>