Rotterdam marathon maakt deelnemersveld bekend

Een groot aantal internationale topatleten hebben hun deelname aan de 38ste editie van de NN Marathon Rotterdam toegezegd. Door de brede selectie verwacht de organisatie zondag 8 april een spannende strijd die wellicht pas op de beroemde Coolsingel wordt beslist. Diverse atleten hebben eerder in Rotterdam een persoonlijk record gelopen en kennen het razendsnelle parcours waarvan de startlocatie is verplaatst naar de voet van de iconische Erasmusbrug.

De Ethiopiër Mule Wasihun liep vorig jaar met 2.05.39 één van de 10 snelste wereldtijden en werd tweede bij de Marathon van Dubai. De 24-jarige Wasihun is ondanks zijn jonge leeftijd een ervaren loper bij internationale topwedstrijden. Wasihun is in zeer goede doen. Afgelopen weekend dook hij voor het eerst in zijn carriere onder het uur op de halve marathon. Hij won de halve van Barcelona in een nieuw parcoursrecord: 59.44.

Landgenoot Getu Feleke is een oude bekende, hij liep in Rotterdam zijn razendsnelle persoonlijk record (2.04.50) en heeft talloze podiumplaatsen bij topmarathons behaald. Feleke noteerde afgelopen najaar in Frankfurt een tijd van 2.07.46 en werd daarmee derde.

Laban Korir (2.05.54) werd vorig jaar derde bij de NN Marathon Rotterdam en wil ook komende editie alles op alles zetten om een podiumplaats te behalen. Eerder werd Korir eerste bij de Toronto Waterfront Marathon en tweede bij de Marathon van Parijs.

Marius Kipserem (2.06.11) won de Marathon Rotterdam twee jaar geleden verrassend in een persoonlijk record en kan Festus Talam (2.06.13) en Felix Kirwa (2.06.13) in zijn kielzog verwachten. Talam won vorig jaar de Marathon Eindhoven na een eindsprint met Kirwa en beide lopers zijn daarmee gevaarlijke outsiders voor de winst.

De topatleten kunnen rekenen op een groep van uitstekende pacers bestaande uit Dominic Kiptarus, Wilfred Kimeli en Kenneth Keter.

De tot nu toe aangetrokken toppers op een rijtje (naam, land, leeftijd, persoonlijk record, jaar en stad van pr):
Getu Feleke (Ethiopië) – 31 – 2.04.50 – 2012 – Rotterdam
Mule Wasihun (Ethiopië) – 24 – 2.05.39 – 2017 – Amsterdam
Laban Korir (Kenia) – 31 – 2.06.05 – 2011 – Amsterdam
Marius Kipserem (Kenia) – 29 – 2.06.11- 2016 – Rotterdam
Festus Talam (Kenia) – 23 – 2.06.13 – 2017 – Eindhoven
Felix Kirwa – 23 – 2.06.13 – 2017 – Eindhoven
Kelkile Gezahegn (Ethiopië) – 2.06.56 – 2017 – Frankfurt

Vincent Rono (Kenia) – DEBUT
Kenneth Kipkemoi (Kenia) – DEBUT

Dominic Kiptarus – PACE
Wilfred Kimeli – PACE
Kenneth Peter – PACE

Khalid Choukoud (Nederland) – 31 – 2.10.52 – 2014 – Rotterdam
Edwin de Vries (Nederland) – 25 – 2.19.36 – 2017 – Amsterdam

(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>