NK podium voor teamgenoten Michel Butter, Edwin de Vries en Mahadi Abdi Ali [+ interviews]

Het mannenpodium bij het NK 10km in Schoorl werd gevuld door teamgenoten Michel Butter, Edwin de Vries en Mahadi Abdi Ali. Teamcaptain Michel Butter was de sterkste. Hij won met overmacht de nationale titel, alweer zijn twaalfde. ‘Samen op het podium. Dit is mooi voor ons als team.’

Voor Mahadi Abdi Ali, de jongste van de drie, was het de eerste nationale medaille bij de senioren. Abdi Ali straalde van bijdschap: ‘Ik ben een 1500m loper en dan win ik deze eerste medaille bij een NK 10km’. De Vries was al bekend met zilver. Afgelopen jaar won hij zilver bij het NK cross als ook het NK marathon. ‘Het wordt tijd dat ik nu een keer goud ga halen, want het lijkt bijna alsof ik een abonnement heb op zilver’.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>