Karsten Warholm loopt wereldrecord 300 meter horden in Tampere

De Noorse wereldkampioen Karsten Warholm heeft een nieuwe toptijd op de 300 meter horden gelopen in het Finse Tampere met 34.26 sec., een officieus wereldrecord in de zaal. De 21-jarige atleet heeft al eerder op de 400 meter laten zien dat hij in uitstekende vorm is, toch gaat de Noor niet naar de wereldkampioenschappen indoor in maart.

De recordtijd van Warholm is ook beter als de beste tijd in buitenlucht (34.48 sec. van de Brit Chris Rawlinson uit 2002). Hij was al wel wereldrecordhouder indoor met 34.92 sec. (gedeeld met de Zuidafrikaan Llewellyn Herbert). “Dit was het plan en het is extra mooi dat het sneller is dan de beste tijd buiten”, zegt Karsten Warholm. “Ik ben heel blij, maar ook heel moe. Deze loop geeft mij vertrouwen voor het zomerseizoen. De dingen die ik getraind heb, zie je terug in de race”.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>