Heupflexie: drie essentiële oefeningen voor lopers [video]

BartvanZelst_heupflexie_770_LV
foto: Losse Veter

De heup is een van de belangrijkste onderdelen voor het lopen. Het is niet voor niets dat veel trainers het belang benadrukken van een goede rompstabiliteit voor lopers. Het zorgt ervoor dat de spierkracht op de juiste manier wordt omgezet in een efficiënte loopbeweging. Bart van Zelst, personal trainer en zelf ook een fanatiek survival- en trailrunner, laat in onderstaande video’s een aantal essentiële oefeningen zien voor een optimale heupflexie. Erg belangrijk voor trailrunners omdat zij constant moeten corrigeren, maar eigenlijk zeer effectief voor ieder type loper.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>