Karsten Warholm en Jakob Ingebrigtsen pieken op Noors kampioenschap

Bij de Noorse indoorkampioenschappen in Baerum zorgen Karsten Warholm en Jakob Ingebrigtsen voor de internationale topprestaties. Warholm duikt op de 400 meter nogmaals fors onder de 46 sec., nadat hij vorig weekeinde ook al een nationaal record heeft gelopen. Dit keer zet hij 45.59 sec. op de klok. De 21-jarige atleet uit Ulsteinvik is de wereldkampioen outdoor op de 400 meter horden. “Super happy”, klinkt het dan ook na afloop.

De 17-jarige Jakob Ingebrigtsen laat nog weer eens zien welk uitzonderlijk talent hij is, want hij wint ook bij de senioren eenvoudig zijn races. Op zaterdag snelt hij naar een juniorenrecord op de 1500 meter met 3.42.75 min. Hij wil nu komend weekeinde in het Belgische Gent op jacht naar de WK-limiet op deze afstand (3.39.50). Met wat meer tegenstand moet het sneller kunnen, vindt Ingebrigtsen. Een dag later wint hij in een sololoop de 3000 meter bij de Noorse titelstrijd met een nieuw Europees juniorenrecord. “Eindelijk. Onder de acht minuten!”. Zijn tijd is 7.56.74 min.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>