Veel Keniaanse toppers gaan niet naar Commonwealth Games

Olympisch kampioen en wereldrecordhouder 800 meter David Rudisha zal zeer waarschijnlijk niet naar de Commonwealth Games (Gemenebestspelen) in Australië gaan. Na een blessure is hij weer in training, maar of hij meedoet bij de Keniaanse trials in Nairobi is twijfelachtig. Veel toppers uit Kenia ontbreken in april in Gold Coast. Dat komt door blessures, maar vaak wordt de wedstrijdagenda ook anders ingevuld.

Opmerkelijk is wel de rentree bij de trials van de 34-jarige Janet Jepkosgei. De wereldkampioene 800 meter van 2007 keert terug na jaren zonder competitie.
De trials zijn op 16-17 februari in Nairobi. Op de midden- en langeafstand kwalificeren de eerste drie zich automatisch voor het toernooi in Australië. Op andere atletiekonderdelen zijn er soms 1 of 2 startbewijzen of heeft Kenia geen plek toegewezen gekregen. Het team zal uit ca. 65 atleten bestaan. Bekende namen die hebben afgezegd zijn o.a. Mercy Cherono. Faith Chepng’etich, James Magut, Caleb Mwangangi, Joyce Chepkirui en Flomena Cheyech. De afmeldingen hebben mogelijk ook te maken met het tijdstip (4-15 april). De Commonwealth Games zijn meestal in het najaar. De Afrikaanse kampioenschappen zijn wel in augustus.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>