Noors record 400m wereldkampioen Karsten Warholm: 45.88

Bij zijn eerste wedstrijd van het indoorseizoen laat wereldkampioen 400 meter horden Karsten Warholm direct zien dat hij in uitstekende vorm is. Op de 400 meter vestigt hij een Noors record bij de Dimna Games in Ulsteinvik met 45.88 sec. Dat is de snelste tijd in Europa dit jaar. Tot nu toe staat hij derde op de wereldranglijst van deze winter. Warholm heeft geen plannen om naar de WK-indoor te gaan. De 21-jarige atleet verbetert zijn eigen toptijd met 8/100.

In Ulsteinvik heeft de loper het erg naar zijn zin voor een enthousiast publiek. Het is een thuiswedstrijd. Komend weekeinde zal hij ook een van de publiekstrekkers zijn bij de Noorse indoorkampioenschappen. Op zaterdag 10 februari zal Karsten Warholm in het Finse Tampere starten op de 300 meter horden. Op dit incourante onderdeel is hij mede-recordhouder met 34.92 sec. Die tijd heeft hij vorig jaar gelopen bij dezelfde meeting. Bij de Dimna Games wint Amalie Iuel de 400 meter met 53.35 sec.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>