Wereldrecordhoudster Joyciline Jepkosgei naar RAK halve marathon

De twaalfde halve marathon in Ras Al-Khaimah op 9 februari heeft een zeer sterk deelnemersveld bij de vrouwen. Op het parcours zijn al twee keer wereldrecords gelopen. Met goede omstandigheden zou dat dit jaar ook weer kunnen. De startlijst wordt aangevoerd door wereldrecordhoudster Joyciline Jepkosgei (64.51) uit Kenia. Er komen negen atletes met een beste tijd onder 67 minuten naar de Verenigde Arabische Emiraten. Bij veel toppers past de race goed in het schema. Ze willen testen hoe de vorm is in de voorbereiding op de WK-halve marathon in Valencia of de Londen-marathon in april.

Vorig jaar heeft Peres Jepchirchir gewonnen in Ras Al-Khaimah met een wereldrecord (65.06). Dit jaar is ze er niet bij (babypauze). Haar wereldrecord is in 2017 twee keer aangescherpt door Jepkosgei. De Keniaanse is de enige atlete, die onder 65 minuten is gefinisht. De 36-jarige Mary Keitany heeft in 2011 al eens gewonnen met een wereldrecord (65.51). Inmiddels is haar persoonlijk record 65.13 min. Keitany heeft goede ervaringen met deze halve marathon om daarna geweldig goed te presteren in de Londen-marathon. Andere kanshebbers voor het podium, ook al uit Kenia, zijn Fancy Chemutai (65.36) en Edith Chelimo (65.52).

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>