Sally Pearson heeft nog werk te doen voor Commonwealth Games

“Als je ziet dat ik zo’n vier horden heb geraakt. Ik hoopte op een tijd van ongeveer 12.5 seconden, maar ik raakte de eerste horde al, en de vijfde … en nog wat horden.” Sally Pearson wint in het weekeinde bij de atletiekmeeting in Perth de 100 meter horden met 12.73 sec. (1.4 m/s). Een prima prestatie, maar de Australische wereldkampioene is niet helemaal tevreden na een rommelige race. “Ik heb nog werk te doen”, zegt ze. In april zijn de Commonwealth Games in eigen land en daar is Pearson de grote favoriete van het thuispubliek. De hordensprintster heeft een grote erelijst, maar in de afgelopen jaren heeft ze ook te maken gehad met ernstige blessures (hamstring, pols, achillespezen). Op sommige momenten is gevreesd voor het einde van haar carriére, maar in 2017 pakt ze (weer) de wereldtitel op haar favoriete onderdeel. De 31-jarige Pearson traint zichzelf.


foto: Orange Pictures

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>