Khalid Choukoud en Jesper van der Wielen krijgen sterke internationale tegenstand tijdens Abdijcross

Op zondag 21 januari is de 54ste aflevering van de Abdijcross in Kerkrade, die deel uitmaakt van het nationaal cross-circuit en tevens de Europese EAA-status heeft.

Het startveld bij de mannen ziet er uitstekend uit met onder meer de winnaar van de Warandeloop 2017, de Zweed Napoleon Solomon. Ook de nummers 5 en 12 van de sterkst bezette cross van Nederland, Abdi Hakin Ulad uit Denemarken en de Belg Yannick Michiels, zijn in Kerkrade van de partij. De Nederlandse inbreng is eveneens sterk, met Khalid Choukoud als voornaamste kandidaat voor het podium. Jesper van der Wielen in op de weg terug en wil dat bij de Abdijcross demonstreren. Met Michel Butter wordt nog onderhandeld, terwijl de deelname van zijn ploeggenoot Edwin de Vries definitief is.

Voormalig winnaar Dame Tasama uit België wil proberen om zijn kunststukje van enkele jaren geleden te herhalen. Andere opvallende deelnemers zijn Chakib Lagar uit Spanje, Onespore Nkunzimana uit Burundi en Thijs Nijhuis uit Denemarken. Voor de Limburgse inbreng zorgen Zerom Ghebrihiwet, Roel Wijmenga en Ricardo Floris. Bij de vrouwen is de Keniaanse Beatrice Cherono de favoriet voor de overwinning.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>